Toiminta

Kurikan Korvenkävijät on aktiivisesti toimiva lippukunta, jossa jäseniä on tällä hetkellä 67. Lippukunta tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille. 7-9 -vuotiaat ovat sudenpentuja, 10-12 –vuotiaat seikkailijoita, 12-15 -vuotiaat tarpojia, 15-17 -vuotiaat samoajia, 18-22 -vuotiaat vaeltajia ja sitä vanhemmat aikuisia.

Lippukunnassamme 14-vuotiaat käyvät useimmiten ryhmänjohtajakoulutuksen ja alkavat johtaa seikkalija- tai tarpojaryhmiä. Sudenpentujen johtajat ovat yleensä hieman vanhempia. Ryhmät tekevät itselleen toimintasuunnitelman, joka sisältää esimerkiksi retkiä, ensiapua ja taitomerkkien suorittamista. Nuorien johtajien tukena toimii johtajaneuvosto, joka kokoontuu säännöllisesti. Yli 18-vuotiaita johtajia on vähän, sillä suurin osa lähtee suurempiin kaupunkeihin opiskelemaan. Onneksi opiskelijat kuitenkin jatkavat useimmiten partiotaivaltaan esimerkiksi piirin tehtävissä ja järjestämällä kotilippukunnassa suurempia tapahtumia. Eri ikäisille johtajille on tarjolla monenlaista koulutusta sekä kursseja, ja myöhemmin monista johtajista tuleekin esimerkiksi piirin kurssien kouluttajia.

Kurikan Korvenkävijöiden hallitus päättää lippukuntaa koskevista asioista, kuten tulevista tapahtumista ja pesteistä. Hallituksen lisäksi lippukunnassa toimii Johtajaneuvosto, johon kuuluvat kaikki yli 15-vuotiaat aktiivisesti toiminnassa mukana olevat jäsenet. Vuosittain lippukunnassamme järjestetään monenlaisia tapahtumia, joista osa on maailmanlaajuisia ja osa lippukuntamme omia perinteitä. Muistelemispäivää vietetään 22.2. Se on partiolaisten kansainvälinen juhlapäivä, jolloin juhlitaan sekä partion perustajan B-P:n että hänen vaimonsa syntymäpäivää.
Huhtikuussa vietetään partioviikkoa viikolla 17, jolloin partio tuodaan enemmän näkyvillä esimerkiksi tempauksilla tai käyttämällä koulussa lippukuntamme omaa hupparia. Partioviikolla on myös muuta ohjelmaa. Yrjönpäivää vietetään Suomessa 23.4, ja se on partiolaisten juhlista tärkein. Vuonna 2009 järjestimme ensimmäisen oman partiojumalanpalveluksen, ja tätä perinnettä on jatkettu siitä lähtien.

Toukokuussa on perinteisesti järjestetty johtajahuolto sekä päätösnotski, joka lopettaa partiovuoden. Partiolaiset näkevät toisiaan kuitenkin myös kesällä erilaisten tapahtumien, kuten leirien, yhteydessä.

Elokuussa lippukunnan toiminnan aloittaa jälleen aloitusnotski, jonka jälkeen on pian myös Kurikan markkinat, jossa lippukunnallamme on oma koju. Partiolaisten maailmanjärjestöt ovat nimenneet syyskuun kolmannen tiistain Rauhanpäiväksi, jolloin pohditaan mitä rauha on ja mitä se merkitsee. Lokakuussa alkaa partiolaisten adventtikalentereiden myynti, joka jatkuu joulukuuhun saakka. 6.12 järjestetään kynttiläkulkue ja sudenpentujen lupauksenanto. Joulukuun puolessa välissä lippukunnan pikkujoulu päättää syyskauden.

Mukaan Kurikan Korvenkävijöiden toimintaan otetaan kaiken ikäisiä. Mikäli nykyisissä ryhmissä ei ole tilaa ilmoittautumishetkellä, seuraa aktiivisesti mainontaa. Partiotoiminnasta kiinnostuneet aikuiset voivat myös ilmoittautua ryhmänjohtajaksi tai muuhun lippukunnan toimintaan ottamalla yhteyttä lippukunnanjohtajaan.